Virkelighedens Batmobil vejer kun 698 kilo og har 1.160 hk


Altså den findes godt nok ikke endnu. Og chancen for at du nogensinde ser en er minimal. 

Virkelighedens Batmobil hedder Rodin FZero. Eller det vil sige, den findes godt nok ikke endnu. Men når den er produktionsklar, hævder firmaet bag, at den bliver et monster. Altså et monster med 10 cylindre, fire-liters slagvolumen og dobbelte turboer.

Med en vægt på bare 698 kilo til hele 986 hestekræfter bør den blive uhyggeligt hurtig på alverdens racerbaner. Hvilket i øvrigt også er eneste mulighed. Bilen, som bare har ét sæde ligesom en Formel 1-racer, kan nemlig ikke udstyres med nummerplader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Til gengæld lover folkene bag Rodin Cars, at motoren tager vanvittige 10.000 omdrejninger i minuttet, når det går hurtigst. Læg dertil et moment på 910 Nm. Og det er faktisk ikke alt, for FZero får en mindre elmotor til at hjælpe sig.

Der kommer en på plader
Det skubber sådan set bare yderligere til den i forvejen vanvittige ydelse. På den måde vil FZero være en bil med 1.160 hestekræfter og 1.026 Nm. Der skal omvendt kun bygges 27 biler, og de skal allesammen koste minimum 2,3 millioner. Altså euro. Det er tæt på 17,2 millioner danske kroner.

Rodin Cars regner med at kunne levere de første biler engang i løbet af sommeren næste år. De første prototyper skal kunne køre ved egen kraft inden udgangen af i år. Den færdige banebil skal desuden producere vanvittig 4 ton downforce og kunne køre mindst 360 km/t.

Og nå ja, så kommer der også en gadebil. På et tidspunkt. Måske. Men ikke før de rene banebiler er bygget færdige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk