Vincents ur-M3’er har 321 hestekræfter

Så mange hypper kan den første generation af BMW M3 normalt ikke prale af – men det her heller ikke en almindelig E30 M3.

Vincent Wong har en rimelig solid garage. Primært med Porsche, men andet tysk mekanik kan også gå an.

Blandt hans seneste projekter er denne meget gule – og sikkert meget hidsige – BMW E30 M3. Ser vi bort fra de 17″ Forgestar F14-fælge – hvilket er svært – så ligner det måske bare, at vi her har at gøre med en E30 M3, som de er flest.

Men nej. Men det skal vi under hjelmen for at opdage. Her ligger nemlige den nyere S50B32. Og kan man lidt BMW-kodesprog, betyder det rækkesekser på 3.2 liter.


LÆS OGSÅ: … Og væk var den – Gal Golf II rammer 340 km/t

Meget passende også med 321 hestekræfter der har selskab af 350 Nm. En pæn effektforøgelse over den oprindelige firecylindrede, S14-maskines maksimum på 238 hestekræfter.

Men udover tårnstiveren er der faktisk ikke pillet yderligere i motorrummet. Men det er der andre steder på bilen. Blandt andet i undervognen hvor Treehouse Racing har leveret opsætningen.

LÆS OGSÅ: Første gang nogensinde i Danmark – bilist med fart på skal i fængsel

Andre ændringer har gjort den i forvejen lette bil endnu lettere til bens. Bagsæderne er nemlig væk. Tilbage er kun et par hardcore skålsæder foran i kabinen.

Fed vogn!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.


Reklame: