Ville pleje tømmermænd på McDonalds – nu mister fire bilister kørekortet


Fire bilister lærte på brutal vis, at man ikke skal køre efter fastfood på årets første dag.

Skihop, afslapning på sofaen og så fastfood. Det er årets første dag for mange herhjemme. Nogen tager dog chancen og snupper bilnøglerne for at få fat i sidstnævnte.

Hvilket til tider er en rigtig dum idé – det måtte fire bilister i køen til McDonalds i Viborg sande, da politiet holdt kontrol på stedet.

LÆS OGSÅ: Nu kan du igen få forhøjet skrotpræmieDet drejer sig om to mænd og to kvinder i alderen 25 til 45 år, som politiet med kort tids mellemrum kunne konstatere for påvirket af alkohol til at køre bil.

Blodprøver bliver afgørende
– Vi var derude fra klokken 13.00 til 15.00, og det er noget uventet, at vi tog så mange på så kort tid, siger Peter Justesen, politikommissær hos Viborg Politi til TV Midtvest.

– Der var måske en halv times effektivt kontrolarbejde derude, og så fik man fire. Det er alligevel lidt foruroligende, fortæller han.

Blodprøve-undersøgelser skal nu afgøre de præcise promiller, og derved om bilisterne mister deres kørekort betinget eller ubetinget.

I Danmark er promillegrænsen 0,5, hvis nogen skulle have glemt det.

Tilbage i november sidste år lavede vi her på Boosted-redaktionen vores helt egen, meget uvidenskabelige test. Og resultatet er helt klart, chefen hverken kan eller må køre bil… efter 25 øl.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk