Vildt syn! To Chevrolet Silverado fisket op efter to år på havets bund

Bilerne fra på vej med skib fra USA til Australien, da en storm rev dem i vandet

En juni-dag i 2018 var fragtskibet YM Efficiency på vej fra USA til Australien, da en kraftig storm rev 81 af skibets lastede containere i vandet. Der, 25 kilometer fra den australske by Newcastle, har de ligge lige indtil nu.


Men for to uger siden lykkedes det at hente 10 af containerne op fra havets dyb. Blandt det tabte gods var to Chevrolet Silverado, der altså har tilbragt 22 måneder i vandet.

Og det slipper ingen biler godt fra. Heller ikke de to amerikaner-trucks, der var på vej til Australien for at blive konverteret til højrestyrede biler – klar til tjeneste på det store kontinent.


LÆS OGSÅ: Gal hollænder kører over 300 km/t i Supra med 1.239 hk

Så langt nåede bilerne bare aldrig. Billeder fra de australske myndigheder viser bilernes elendelige forfatning efter de mange måneder på bundet af havet.

– Selvfølgelig er de ikke i verdens bedste stand efter et faldt på 120 meter eller mere direkte ned i vandet. Desuden var alle vinduer rullet ned, så bilerne er fyldt med vand og rådner bare op, fortalte en repræsentant fra myndighederne i et interview.

Det anslås, at det allerede på nuværende tidspunkt har kostet de australske myndigheder, det der svarer til 65 millioner danske kroner at få de mange containere op ad vandet.

Hvad der præcist, er sket med de to Silverado’er, melder historien ikke noget om. Men kan du finde dem et sted, er de nok meget billigt til salg.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre mellem billederne