Vildt syn! Her ankommer containerskib fyldt med frosne biler!


Hvis man ikke vidste det, kunne disse dybefrosne biler sagtens ligne gigantiske hagl efter en snestorm. Men det er faktisk biler. Nogle helt nye af slagsen endda.

Bare det at bestille en fabriksny bil kan være en nervepirrende oplevelse. Især hvis prisen ligger i den tunge ende af skalaen. Forestil dig så lige ventetid. Og når den så endelige er forbi at få bilen leveret.. fossen!

Og så lige i disse pandemitider med forsyningsproblemer så store, at alverdens bilfabrikker skriger på mikrochips, som de ikke kan få.

Retfærdigvis skal det siges, at vi ikke ved, hvor dyre bilerne på dette fragtskib er hverisær. Men vi kan levende forestille os, hvilket mareridt nogle russiske bilforhandlere må have stået i, da et skib ankom til havnebyen Vladivostok med funklende nye biler. Allesammen indkapslet i 10 centimer is.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Ja, is!

Nogle kilder siger, at skibet sejlede fra Sydkorea, mens andre mener bilerne kommer fra Japan. Det kan sådan set komme ud på ét, for der produceres biler i begge lande. Men inden skibet sejlede ind i den russiske havn, går historien, at det ramte en storm, som kastede vand over alt på dækket.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Og da skibet kort efter sejlede videre i minusgrader, udviklede lasten sig til det ishav, der kom sejlende til Rusland.

Forsendelsen bestod angiveligt udelukkende af japanske biler. Hovedsageligt Honda Fit/Jazz og Toyota Tank/Roomy. For at befri fra bilerne fra iskolde fængseler brugte personalet ombord på fragtskibet alt fra kemi til koben.

Hvor meget bilerne har taget skade er endnu ikke gjort op. Flere russiske medier skriver dog, at synet af frosne biler faktisk er helt almindeligt på de kanter. I hvert fald på denne tid af året!

 

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk