Vildt syn: Briter i panik hamstrer benzin

Manglen på lastbilschauffører gør det svært at få bragt alt fra benzin til dagligvare ud i England - nogle tankstationer rationerer allerede brændstoffet.

Manglen på lastbilschauffører gør det svært at få bragt alt fra benzin til dagligvare ud i England – nogle tankstationer rationerer allerede brændstoffet.

En akut mangel på lastbilschauffører betyder, at der mangler alt fra benzin til dagligvare på hylderne i England.

Det får bl.a. bilisterne til at holde i meter lange kører ved tankstationerne. Nogle frygter endda at løbe tør for benzin.

Det skriver medier som The Guardian og BBC.Flere tankstationer er allerede løbet tør for brændstof, mens endnu flere melder udsolgt af mindst én type brændstof.  Problemet, skriver Ekstra, er, at der mangler chauffører til at køre alt fra brændstof til madvare ud til briterne.

Restriktioner og mangel på brændstof
Både politikere og selskaberne bag tankstationerne har allerede opfordret englænderne til at tage situationen med ro.

– Vi har fuldt ud tilstrækkelige lagre af brændstof i landet, og man kan være forsikret om, at der ikke er nogen knaphed, sagde en talsperson for regeringen ifølge BBC.

BP – british petroleum – har lukket 20 af 1.200 tankstationer i landet. Mellem 50 og 100 af selskabets stationer melder om mangel på brændstof. En tankstation i byen Stockport solgte i fredags 24.000 liter brændstof – ugen forinden solgte man ‘blot’ 8.000 liter brændstof på samme uge dag.

Hos EG Group må bilister kun tanke for hvad der svarer til 260 kr. ad gangen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk