Vildt rygte lægger 400 hestes biturbo V6’er i ny Supra


Rygtemøllen har malet et godt stykke tid nu. Faktisk længe før vi her på Boosted Magazine kunne fortælle, at Toyota har registeret Supra-navnet i Europa.

LÆS OGSÅ: KLIK HER: TOTAL URØRT SUPRA TIL SALG!

Denne gang siver det fra japanerne selv, dog ikke Toyota, men magasinet ‘X-MAG’, der mener at vide, at den nye Supra får en Lexus V6-motor med biturbo og 400 hestekræfter samt 406 Nm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Til sammenligning havde den seneste model, Mk. IV’eren, også bi-turbo og seks cylindre dog i række-formation.

boosted_nytbanner

Se vores reklamer:


Til gengæld måtte man dengang som Supra-ejer ‘nøjes’ med 320 heste, endnu mindre i Japan, hvor der var 280 af slagsen på slutseddelen, da bilen var ny.

Meen, tal er jo som bekendt bare tal, og 2-JZ’eren i Mk. IV’eren blev da også hurtigt berygtet for at være særdeles nem at hente enormt mange heste ud af. Effektkurver på +1.000 hk er ikke en sjældenhed.

LÆS OGSÅ: TOP GEAR BLØDER SEERE – HER ER MANDEN, DER MENER, HAN KAN REDDE PROGRAMMET

TO MEGET FORSKELLIGE BILER
Tilbage ved den kommende Supra, så går det seneste rygte fint i spænd med alt det andet, vi har hørt. En hybridløsning skulle ved hjælp af batteri-kraft hæve ydelsen til 500 hestekræfter.

Produktionen af den nye Supra forventes klar til de første biler i 2017/18
Produktionen af den nye Supra forventes klar til de første biler i 2017/18

Og så skal vi selvfølgelig tage højde for, at BMW, som Toyota vil bygge den nye Supra i samarbejde med, nok slet ikke vil have en V6-løsning i deres ‘Z5’, men i stedet vælger deres helt egen motor. Det er endvidere rygtet, at selv længden på bilerne kan variere grundet en meget fleksibel platform.

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk