Vildt rygte lægger 400 hestes biturbo V6’er i ny Supra


Rygtemøllen har malet et godt stykke tid nu. Faktisk længe før vi her på Boosted Magazine kunne fortælle, at Toyota har registeret Supra-navnet i Europa.

LÆS OGSÅ: KLIK HER: TOTAL URØRT SUPRA TIL SALG!

Denne gang siver det fra japanerne selv, dog ikke Toyota, men magasinet ‘X-MAG’, der mener at vide, at den nye Supra får en Lexus V6-motor med biturbo og 400 hestekræfter samt 406 Nm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Til sammenligning havde den seneste model, Mk. IV’eren, også bi-turbo og seks cylindre dog i række-formation.

boosted_nytbanner

Til gengæld måtte man dengang som Supra-ejer ‘nøjes’ med 320 heste, endnu mindre i Japan, hvor der var 280 af slagsen på slutseddelen, da bilen var ny.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Meen, tal er jo som bekendt bare tal, og 2-JZ’eren i Mk. IV’eren blev da også hurtigt berygtet for at være særdeles nem at hente enormt mange heste ud af. Effektkurver på +1.000 hk er ikke en sjældenhed.

LÆS OGSÅ: TOP GEAR BLØDER SEERE – HER ER MANDEN, DER MENER, HAN KAN REDDE PROGRAMMET

TO MEGET FORSKELLIGE BILER
Tilbage ved den kommende Supra, så går det seneste rygte fint i spænd med alt det andet, vi har hørt. En hybridløsning skulle ved hjælp af batteri-kraft hæve ydelsen til 500 hestekræfter.

Produktionen af den nye Supra forventes klar til de første biler i 2017/18
Produktionen af den nye Supra forventes klar til de første biler i 2017/18

Og så skal vi selvfølgelig tage højde for, at BMW, som Toyota vil bygge den nye Supra i samarbejde med, nok slet ikke vil have en V6-løsning i deres ‘Z5’, men i stedet vælger deres helt egen motor. Det er endvidere rygtet, at selv længden på bilerne kan variere grundet en meget fleksibel platform.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk