Reklame:

Vildt nok – her skovler de penge ind i p-afgifter

P-vagterne, som ‘patruljerer’ ved de danske sygehuset, har kronede dage. I hvert fald skovler de penge ind, viser en ny opgørelse. 

Har du indenfor de sidste fire år fået en p-afgift, mens du holdt parkeret ved et sygehus i Danmark, er du en del af en kedelig statistik.

Tal fra Sundhedsministeriet, som sundhedsminister Magnus Heunicke har fremlagt i et svar til Folketingets sundhedsudvalg, viser nemlig, at der skovles penge ind i p-afgifter ved de danske hospitaler. Og siden 2018 er det kun gået én vej – nemlig opad for antallet af bøde, og dermed også for beløbet, som p-vagterne er med til at kradse ind.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Nyt hidsigt fartbump på vej – her skal det første være

Særligt effektive har p-vagterne ved sygehusene i Region Nordjylland været. Her afslører tallene, at andelen af p-afgifter er mere end tidoblet på bare ét år. Nemlig fra 2019 til 2020.

Det er en voldsom stigning
Men også 2021 var et vildt år, når det kom til p-afgifter udskrevet til bilister ved de danske sygehuse. I alt blev det til 30.577 bøder, hvilket er en stigning på voldsomme 76 procent de sidste to år.

En stigning der nu får Christoffer Buster Reinhardt, som er gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Region Hovedstaden, til at efterlyse bedre forhold, flere p-pladser og bedre skiltning ved landets sygehuset.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– For det er nødvendigt, så man som patient ikke skal cirkle rundt hver dag for at finde en parkeringsplads, siger han DR.dk.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?