VILD VIDEO: Så meget betyder fire sekunders uopmærksomhed


Det er udelukkende takket være den modkørendes hurtige reaktion, at der ikke sker mere, end der gør i denne dashcam-video.

Du kender det. Du kommer kørende, og mobilen begynder at ringe eller vibrere. Du er lige nødt til at tjekke. Bare et øjeblik. Men det øjebliks uopmærksomhed kan blive fatalt. Desværre opstår den slags uopmærksomheds-situationer hver dag i trafikken.

Også selvom de fleste bilister godt ved, at det er både forkert og ulovligt at rode med håndholdt mobiltelefon under kørslen.  Selv ved landvejshastighed kan et sammenstød mellem to biler betyde døden for de implicerede.

– Få sekunders uopmærksomhed kan være nok til, at der sker en ulykke. Kigger man på mobilen i fire sekunder med 80 kilometer i timen, kører man 89 meter i blinde. Det er nok til, at man uden at opdage det, ender i de modkørendes vognbane, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Frontalkollisioner, hvor to modkørende biler støder sammen, er den mest udbredte situation, når mennesker i personbil bliver dræbt i en uopmærksomhedsulykke. Uopmærksomhed har over en periode på fem år været skyld i 174 trafikdræbte, og af dem blev 79 dræbt i frontalkollisioner. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk