Vild video: Chauffør mister kontrollen i Lamborghini med 1.800 hk


Når først det går galt på en dragrace-bane, er der ikke meget at gøre. En tons tung betonbarriere flytter sig i hvert fald ikke. Heller ikke for en Huracan med 1.800 hk.

Man kunne godt fristes til at tro, at dragracing kun handler om at holde kablet stramt og rattet lige. Og ja, sådan er det lang hen af vejen. Men man skal ikke tage fejl. Det kræver teknik, og har man ikke den, går det galt. Ofte grueligt galt.

Ulykken her skete under GT-R World Cup, hvor den ene vilde Nissan GT-R efter den anden kæmpe om at køre hurtigst lige ud. Når der ikke lige var en GT-R på banen, dukkede der dog også andre biler op. Blandt andet denne kulsorte Lamborghini Huracan.

Motorproblemer kort før uheld?
Som GT-R’erne er det langt fra sine fabriksspecifikationer. Med dobbelte turbolader koblet til den 5,2-liters V10’er yder bilen i omegnen af 1.800 hestekræfter. Og det skal man altså holde godt fast i for at komme heltskindet over målstregen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det begynder da også godt. Lamborghinien lægger fra land med et skrig, men kort efter startstregen mister bilen grebet og smadrer direkte ind i barrieren. En betonvæg som ikke flytter sig for noget. Heller ikke for en Lamborghini med 1.800 hestekræfter.

Heldigvis er chaufføren straks ude af bilen efter mødet med betonen. Men læg mærke til øjeblikket umiddelbart før Lamborhghinien mister kursen. Ser det ikke ud, som om at det ryger fra motoren?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk