Vild udvikling: Er Red Bull ved at droppe Porsche?

Foto: Red Bull Contentpool

Det har været den dårligst bevarede hemmelighed i Formel 1-paddocken i årevis. Men nu – lige før målet – kan Red Bull have smidt Porsche på porten.

Porsche og Audi er klar til Formel 1. Begge fabrikker har fået grønt lys, og i fredags gjorde sidstnævnte et stort nummer ud af at fortælle om det i forbindelse med Belgiens grand prix. Samarbejdet bliver højst sandsynlig med Sauber, hvis sponsoraftale med Alfa Romeo udløber efter næste sæson.

Imidlertid hører vi ikke meget fra Zuffenhausen. Og det kan der være en meget god grund til. Aftalen mellem Porsche og Red Bull kan meget vel have slået revner. I hvert fald skriver mediet Auto Motor und Sport, at aftalen mellem parterne kan være i fare.

Red Bull har magten… eller?
Årsagen finder vi angiveligt hos Red Bull. Her vil Porsche købe sig til 50 procent af virksomheden Red Bull Technologies. Hvilket ifølge marokanske retsdokumenter allerede skulle være sket.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men 50 procent aktierne betyder også, at Porsche bestemmer lige så meget som Red Bull. Og det vil teamets nuværende top i form af teamchef Christian Horner, rådgiver Helmut Marko og den tekniske chef Adrian Newey ikke finde sig i.

I stedet ønsker de, at Red Bull skal være mere uafhængig af Porsche, og det er den tvist som måske slår aftalen i stykker på falderebet. Tiden tikker da også voldsomt hurtigt. Altså for Porsche. Senest den 15. oktober skal mærket have betalt tilmeldingsgebyret til FIA.

Sker det ikke, må Porsches entre i Formel 1 vente til 2027. Omvendt har Red Bull rigeligt at falde tilbage på. Honda er i hvert fald i kulissen helt frem til det sidste løb af 2025-sæsonen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk