Vildt F1-rygte: Audi overtager McLaren, Porsche leverer Redbulls motorer


Histoiren om at Audi skulle være på vej ind som McLarens-ejere vil ikke dø. Nu har VAG-gruppens indtog i Formel 1 fået endnu et skub.

McLaren har benægtet det, og VAG-gruppen vil ikke sige noget. I hvert fald ikke offentligt. Alligvel vil historien, om at Audi snart overtager McLaren ikke dø.

Det nye er, at også Porsche er på vej ind i Formel 1-cirkusset. Nemlig som motorleverandør til Redbull. Det selvom Redbull egentlig har overtaget Hondas fabriksfaciliteter i England, og hævder at de vil bygge motorer selv.

I en artikel hævder Car Magazine således nu, at en handel mellem Audi og McLaren er så godt som gennemført. Ud over at Audi går ind i Formel 1 med et McLaren-opkøb, forbereder Porsche sig angiveligt på at gøre det samme gennem Redbull, når teamet ikke længere får råd og vejledning fra Honda.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I artiklen antydes det, at de to hold – når det er muligt – vil slå sig sammen i konstellation, der ligner den, vi ser hos Rebull med juniorteamet Alpha Tauri. Det, hævder mediet, vil VAG-gruppen bruge som platform for at slås med Mercedes og Ferrari.

Det forlyder dog også, at Audi har andre planer, hvis McLaren-aftalen ikke bliver til noget. Der skulle nemlig også være dialoger i gang med både Haas og Williams.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk