Tuner gør vild computertegnet Golf til virkelighed

Tilbage i april sidste år kom det frem, at tyske JP Performance ville bygge verdens måske vildeste Volkswagen Golf II. Det skete - for nu står den her.

Tilbage i april sidste år kom det frem, at tyske JP Performance ville bygge verdens måske vildeste Volkswagen Golf II. Det skete – for nu står den her.

Tegningerne af det måske vildeste Volkswagen Golf-koncept, verden nogensinde har set, dukkede op i april sidste år. Dem stod Khyzyl Saleem bag, og han lod sig inspirere af vilde rallylegender som Peugeot 205 T16 og MG 6R4.

Derfor ligger Golf’ens motor – en 2,8-liters VR6’er – også bag forsæderne. Eller det er i hvert fald sådan, det er blevet.

Sådan så koncepttegningen ud, da bilen dukkede op på Instagram i april sidste år.

For umiddelbart efter at Khyzyl Saleem lagde billederne af konceptet ud på sin instagramprofil, sprang Prior Design og Jean-Pierre Kraemer fra JP Performance til. Sammen ville de gøre Saleems idé til virkelighed.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Luft og 19″
Hvilket nu er sket. Hils på Thunderbunny Golf. Et centermotoriseret med den vildeste dæk-montering. Rotiform-fælgene, der måler 19″ hele vejen rundt, er klart inspireret af et klassisk BBS-design. Men spørger du os, er det nemt at leve med på så ekstrem en slæde.

Udover det absurd vilde bodykit har du måske også lagt mærke til, at Golf’en er skudt helt i kælderen. Det skyldes en luftundervogn.

Ses vi til Auto Show?


Bilen er selvfølgelig udelukkende til show. Men den ligner noget, som uden problemer vil kunne begå sig på en racerbane. Nürburgring eksempelvis?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk