Regeringen vil lade folk uden kørekort køre bil

Foto: PR

Efter svensk model lægger transportminister Trine Bramsen (S) nu op til, at lade folk øve sig bag rattet, inden de slippes løs på egen hånd i trafikken.

De yngste af de nyeste bilister i Danmark kender allerede til en afart af modellen, når en bilist med mere erfaring er med på turen. Men nu foreslår regeringen med transportminister Trine Bramsen (S) i spidsen, at folk uden kørekort køre bil.

Det fremgår af et lovudkast. Helt konkret lægger regeringen op til, at køreskoleelever må køre bil sideløbende med køreskoleundervisningen. Det kræver blot, at en anden – som kender eleven – sidder ved siden af.

LÆS OGSÅ: GISP! BMW har tænkt sig at bygge denne bil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ledsageren, foreslår regeringen, skal være fyldt mindst 25 år og have haft kørekort i tre til fem år. Regeringen foreslår også, at både køreskole-eleven og ledsageren gennemgår et såkaldt ‘ledsagerkursus’. På den måde ved begge, hvad opgaven går ud på.

Modellen kendes fra Sverige, hvor bilister fra 16 år må sætte sig bag rattet, hvis en ledsager også er med i bilen. Sådan er det også i Norge, mens bilisterne i Tyskland og Holland skal være fyldt 16 et halvt år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk