Reklame:

Video: Vild kontrol – derfor blev R32 GT-R døbt ‘Godzilla’

Oh3W3QrxRDmdT1GxJa8f6Q

Selvom den sidst gjorde tjeneste på racerbanerne i starthalvfemserne, har Nissan Skyline R32 GT-R stadig sit australske kælenavn ‘Godzilla’

‘Godzilla’ er ikke et tilnavn, som stammer fra Japan. Faktisk var det australske motorjournalister, der kom op med det nu legendariske navn, da de skulle beskrive bilens alt-vindende attitude på de australske racerbaner.

Klippet nedenfor er en 1.37 minut lang lektion fra 1992 ud i syleskarp kørsel på Bathurst-banen i det østlige Australien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


maxresdefault

Mark Gibbs er din chauffør og instruktør i GIO-raceren! Det er om at holde på – for den 2,6 liters R26’er med de dobbelte turbo får gevaldige stryg af sit eget firehjulstrukne styretøj.

‘Godzilla’ GT-R vandt stort set alt, hvad der vindes kunne på en racerbane i de tidlige halvfemsere – herunder kan du se hvorfor!

 

Reklameblok:
 

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?