VIDEO: Vanvittig Supra Mk. 5 har 2JZ-motor… og 928 hk


Når man ikke kan ‘nøjes’ med BMW-teknikken

Det er nu 3 år siden, at Toyota sendte den femte generation af Supra-modellen ud på vejene. Og lige siden har tunere verden over forsøgte at hive så meget som muligt ud af det, der basalt set er en BMW Z4-platform med et andet logo og fast tag.

Når det så er sagt, er nogle tunere gået endnu længere. Som her hvor Hoonigan-gutterne har besøg af et eksemplar med Toyotas egen 2JZ-rækkesekser mellem forhjulene. Konkret betyder det, at en gigantisk Precision Turbo 7675 turbolader er med til at sparke ydelsen op på 928 hestekræfter.

Så meget at ejeren har været nødt til at lave lidt om i den øvrige teknik. Eksempelvis er gearkassen den samme sekstrins manuelle kasse, som vi finder i E46 M3. Og differentialet? Det er hentet fra en E92 M3.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:PS: Videoen er en kende lang. 10 minutter og 41 sekunder for at være helt præcis. Så vi har spolet lidt i det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk