VIDEO: Vanvittig Honda har 1.318 hestekræfter og går 300 km/t på toppen


Kan man køre ræs med forhjulstræk? Sagtens, sagde den 30 år gamle Honda med flere hestekræfter end en Bugatti Veyron.

Det sker, men det er ikke så tit. Altså hverken at en Honda har over 1.300 hestekræfter eller kører med i drag race. Men her er en af undtagelserne der bekræfter reglen. Forhjulstrukne biler kan godt være med, der hvor det sjovt.

Historien går, at ejeren begyndte at tænke i andre baner, da politiet beslaglagde den 30 år gamle japaner. Måske det gik op for ham, at motorsport køres på lukkede baner og ikke offentlig vej.

Never the less, bilen vanvittigt hurtigt ude af starthullerne. I sin ‘gade-indstilling’ kører bilen ‘kun’ med 1.100 hestekræfter fra den 2,2-liters K-Serie-motor. Er du ikke inde i Honda-lingo betyder det sådan set bare en firecylindret motor fra slut-80’erne/start-90’erne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sat op til ræs yder motoren hele 1.318 hestekræfter, hvilket betyder, at den lille japaner er over quarter mile-målstregen (402 meter, red.) efter sølle 7,94 sekunder.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk