Video: Twin-turbo Gallardo laver 3.500 hk – tager 12.000 omdrejninger

Gallardo’en var 10 år i produktion, før Lamborghini afløste den – men tilsæt en turbo eller to og der er stadig liv i den gamle tyr

Reklameblok:Det er snart fire år siden, Lamborghini afløste Gallardo’en med Huracán. Men der er stadig masser af liv i den gamle platform fra Sant’Agata.

Særligt for dem, som tør spænde ikke bare én men to 91 millimeter store turboladere på siden af den 5.2 liters V10’er, er der noget effekt at hente.

LÆS OGSÅ: EXTREME TUNERS LAVER VERDENS HURTIGSTE LANCER EVO – 2.100 HK

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Skræmmende meget effekt faktisk. Græske eXtreme Tuners har gjort forsøget. Resultatet er imponerende, men særdeles vanvittigt. Lige nu er kittet stadig i testfasen, men fra midten af november 2017 vil Gallardo-ejere kunne få turbo-effekt i tre ekstreme niveauer.

VANVIDS-HESTE I TRE TRIN
Første kit sparker intet mindre end 2.500 hestekræfter af sig. Næste klarer 1.000 heste mere. Mens sidste – og det klart mest vanvittige – skulle være god for astronomiske 5.000 hypper. Men så er det også kun til banebrug, hævder eXtreme Tuners.

Ja, det er næsten 1.000 hestekræfter pr. liter! For at sætte det yderligere i perspektiv er den hidtil kraftigeste Gallardo-ombygning fra USA. Her formåede Underground Racing ‘kun’ at presse 3.000 hk ud af V10’eren tilsat turbotryk.

ÆDER 12.000 OMDREJNINGER
eXtreme Tuners har fundet 2.000 ekstra hestekræfter. 2.000 !! Udviklingsarbejdet har da også været hele to år undervejs. Yderligere har grækerne fundet ud af hæve omdrejningsbegrænseren, så den først slår til ved 12.000 omdrejninger. Det er 3.500 omdrejninger mere end selv den vildeste fabriks-Gallardo.

Reklameblok:

HØR TYREN SKRIGE  SIG GENNEM RULLEFELTS TEST I VIDEOEN HERUNDER

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk