VIDEO: Tesla på autopilot smadrer ind i politibil – bilisten så film


Politiet i den amerikanske amerikanske delstat North Carolina har delt en video, som skræmmende godt illustrerer konsekvensen af uopmærksomhed i trafikken.

Det kunne have kostet to betjente livet, da en Tesla på autopilot smadrede ind i patruljevogn, som stod med blinkene tændt i nødsporet på en motorvej i delstaten North Carolina.  Bag rattet sad en bilist og så film, mens Teslaen ‘klarede’ køreturen.

Videoen i sig selv er uden lyd, og ulykken skete tilbage i august 2020. Men det er først nu, at ordensmagten vælger at dele optagelsen med offentligheden. Bag rattet i Teslaen sad lægen Devainder Goli. Og for ham betød ulykken, at han blev sigtet for uopmærksomhed i trafikken ‘ – ligesom han blev sigtet for at se film, mens han sad bag rattet.

Hændelsen fra augustdagen i 2020 var dog langt fra første gang, at en Tesla på autopilot skabte ravage i trafikken. Og for den sags skyld heller ikke sidste gang. Så sent som i september sidste år blev en anden amerikansk politibetjent påkørt bagfra af en Tesla Model 3 slået på autopilot.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk