VIDEO: Studerende bygger bil som “flyver” fra 0 til 100 km/t på 1,4 sek.

Nogle studerende fra Stuttgart er blevet udødeliggjort i Guinness Rekordbog, efter de har bygget en uhyggeligt hurtig elbil.


GreenTeam kalder en gruppe af studerende fra universitet i Stuttgart sig. I hvert fald når de bygger biler. Ellere retter – bil.

LÆS OGSÅ: Dansk racerkører pauser karrieren: “Det er mediernes skyld”

Den lille ‘raket’ har fritliggende hjul som en Formel 1-racer. Men den lille ellert er faktisk hurtigere. Altså fra 0 til 100 km/t. For mens Max Verstappen og Co. skal bruge 2,6 sekunder på at køre fra 0 til 100 km/t, skal de tyske studerende bare bruge 1,4 sekund.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For lægmand lyder det måske ikke som alverden. Men det er det i bilernes verden. På den anden side veje de studerendes racer bare 145 kilo, og elmotoren leverer 245 hestekræfter.

Til sammenligning slæber en Formel 1-bil i dag rundt på 798 kilo. Plus det racerkøreren vejer. Men de hurtige studerende har faktisk mere tilfælles med motorsportens kongeklasse, end man lige skulle tro.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Meget hurtigere end Tesla 
For som det er med Formel 1-bilerne, er den lille racers karosseri bygget i kulfiber. Og derfor er den lille bil så uhyggeligt hurtig. ‘Almindelige’ mennesker med Kategori B-kørekort skal bag rattet af en Tesla Model S Plaid for at komme i nærheden af den form for acceleration.

Og her er de studerende stadig mere en ét halvt sekund hurtigere. De er faktisk pænt hurtigere meget end de tidligere tidligere rekordholdere – et team af studerende fra Schweiz.

I en lignende elbil kan de studerende i AMZ Racing ikke køre ‘hurtigere’, end at det tager dem 1,5 sekund at nå fra 0 til 100 km/t.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk