VIDEO: Snerydder-chauffør skyld i uheld med 47 biler


12 personer kom til skade, da en snerydder på en motorvejsstrækning i Ohio, USA, sendte sneen den gale vej. 

Over de sidste dage har særligt én video gået sin virale gang på Youtube. Videoen, der er dashcam-optagelser fra en lastbil på en motorvej i Ohio, viser, hvordan en sneryddende lastbil sender sneen over de modsatte spor.

Flere lokale medier har efterfølgende skrevet om hændelsen, og det viser sig, at den ‘flyvende sne’ fik 47 bilister til at køre galt. Heraf kom tolv personer til skade.

Tilsyneladende havde chaufføren sin sneslynge vendt den forkerte vej, hvilket fik sne, skidt og andet snavs fra vejbanen til at flyve over i det modsatrettet spor. For nogle bilister betød det, at de ikke længere kunne se vejen og kom ud i et meget pludseligt glat føre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Altså med motorvejshastigheder.

De foreløbig meldinger går på, at de 12 personer, som kom til skade, efterfølgende måtte tilses på sygehuset. Det er efterfølgende lykkes politiet at finde frem til chaufføren, som nu er varetægsfængslet, mens det undersøges, om han har kørt påvirket rundt i lastbilen.

Problemet med uopmærksomhed i snerydende lastbiler er ikke et ukendt fænomen. I Danmark er det også sket. Tilbage i 2010 skrev Avisen.dk om trætte chauffører i netop lastbiler, som er sat på vejene for at rydde sne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk