Reklame:

VIDEO: Selvkørende taxa stikker af fra politiet

Videoen er sjov… men hvem skal egentlig have bøden i en selvkørende bil?

“Stands, det er politiet!”
I den amerikanske storby San Francisco, der ligger i delstaten Californien, er drømmen om en førerløs virkelighed allerede en realitet. Det er ikke uden udfordringer – særligt for den patruljerende ordensmagt. I videoen herunder ses en politibetjent forsøge at lave en rutinemæssig standsning og kontrol af en Chevy Bolt, der kører uden tændte forlygter. Det skriver Bil Magasinet.

Betjentens kropssprog taler et tydeligt sprog af forvirring og overraskelse, da han kigger ind ad sideruden til det tomme førersæde, og da han tager i dørhåndtaget til den låste fordør.Den intetanende betjent er længe om at indse, at der ikke er tale om et almindeligt køretøj.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Da den førerløse, elektriske taxi fra firmaet Cruise få sekunder efter kører fra stedet, bliver optrinnet yderligere akavet. Nogle meter længere nede ad gaden, aktiverer den selvkørende hyrevogn sit havariblink og trækker ind til siden. Tilskuere til optrinnet forsøger i varierende grad at råbe politibetjenten op og fortælle ham, at der er tale om en selvkørende taxi uden fører.

Korrekt opførsel fra den selvkørende bil
Firmaet bag de selvkørende Chevy Bolt-taxier i San Francisco, Cruise, oplyser, at den førerløse bil fungerede og opførte sig efter hensigten. Først vigede den elektriske taxi for patruljekøretøjet, og efter døren bliver forsøgt åbnet udefra, kører bilen ind til siden og sætter havariblink på. Cruise oplyser desuden, at de har et tæt samarbejde med byens politimyndigheder om sikker og forsvarlig drift af førerløser køretøjer.

LÆS OGSÅ: Rasende bilist råbte “pansersvin” – får måske bilen beslaglagt

Der mangler lovgivning
Den spøjse video efterlader, ud over et smil på læberne af seerne, et interessant spørgsmål. For hvem kan stilles til ansvar, når og hvis en førerløs bil bryder færdselsloven? Svaret på det spørgsmål er ikke skrevet i sten, og ofte er der tale om enorme gråzoner i lovgivningen – ikke bare i USA, hvor det kan variere fra delstat til delstat, men så sandelig også i resten af verden, hvor der mangler lovgivning klokkeklar på området.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mercedes klar til at tage “skylden”
Som vi tidligere har fortalt her på Boosted, er Mercedes klar til at tage ansvaret for mærkets selvkørende biler, hvis de altså laver ulykker. Det ændrer dog ikke på noget i sagen her, hvor en Chevrolet Bolt tog flugten.


Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?