VIDEO: Se gammel Hyundai tage pis på nye rallyregler


Næste år dukker der et nyt klasse-reglement op i international rally. Og her kan en gammel Hyundai forklædt som en Toyota sagtens være med. I hvert fald i teorien. 

Under næste års verdensmesterskab i rally (WRC) vil det før første gang i seriens historie være muligt at køre med i kategorien Rally 1. Her siger reglerne, at alle de deltagende biler være udstyret 1,6-liters firecylindret hybridmotor, som ikke yder mere end 136 hestekræfter.

Og det har folkene bag youtube-kanalen Passats de Canto nu taget lidt pis på. De har nemlig fundet en ældre, skadet Hyundai Getz. Den lever delvist op til kravene. For da den var ny, ydede den 1,6-liters benzinmotor 136 hestekræfter.

Om de alle er hjemme i dag er uvist. Men der bliver i hvert fald gjort en indsats for at få den gamle Yaris til at ligne en rallybil af nyere dato. Vi snakker plastikflasker som ‘luftindtag’ og grotesk brede skærme.. Bare for at nævne lidt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Altså foruden den gigantiske spoiler!

Men det, der virkelig gør videoen interessant, er chaufførens evner bag et rat. For han kan bestemt køre bil.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk