VIDEO: Særpræget Peugeot-racerbil søger ny ejer – den eneste i verden

I 1995 blev familie-MPV forvandlet til racerbil. Den stillede endda til start i 24 timers-løbet på Spa Francorchamps i Belgien. Resten er historie. 

I denne uge finder en helt speciel Peugeot måske sin nye ejer. Auktionshuset forventer, at prisen lader et sted mellem 5.000 og 8.000 euro svarende til 37.000 og 59.000 kr. Det kan umiddelbart lyde som meget for en 27 år gammel Peugeot.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Men som du nok allerede har luret, er denne 806’er ikke som den slags var flest, da produktionen var i gang mellem 1994 og 2002. Det i øvrigt også som Citroën Evasion, Citroën Synergie, Fiat Ulysse og Lancia Zeta.

Bilen her har en 2-liters benzinmotor mellem forhjulene. God for 280 hestekræfter. Samme motor som lå i rallybilen 306 Maxi. Eller rettere sagt: den havde. For både motor og gearkasse er senere fjernet. Så bilen er det, man vil godt kan kalde et rullende projekt.

Bilen, der stillede til start i 24 timers-løbet på Spa-banen i Belgien, gennemførte dog aldrig. Bittert for holdet bag blev det til 10 timer, før man måtte trække bilen ud af løbet.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk