VIDEO: Sådan lyder det, når Hennessey tester SUV med 1.000 hk

Du kan godt skrue op. For når den texanske tuner Hennessey tester en Dodge Durango, har den som minium 1.000 hestekræfter.

Du kan godt skrue op. For når den texanske tuner Hennessey tester en Dodge Durango, har den som minium 1.000 hestekræfter.

Der findes dem som tuner biler, og så findes Hennessey. En flok bindegale gutter fra Texas, som vi selvfølgelig knuselsker for deres vanvid. Lige nu er de godt i gang med det sidste testarbejde, før deres bud på en Dodge Durango kan sendes ud til kunderne.

De første af de 50 planlagte eksemplarer bliver sendt afsted i denne uge. Så det er de absolut sidste småjusteringer, tunerne har filmet og lagt på deres youtube-kanal.Til stor fornøjelse for enhver bilentusiast. For når Hennessey bygger biler, er det som regel med mange hestekræfter. Rigtig mange. Faktisk vil vi gå så langt som til at sige, at deres løsninger med under 1.000 hestekræfter er ren opvarmning.

Vejer som et ondt år
De 50 Durangoer sendes da også ud til kunderne med tunerens HPE1000-kit. Ja, det er 1.000 hestekræfter fra 6,4-liters HEMI V8’er med gigantisk kompressor. For at være helt nøjagtigt er det faktisk 1.012 hk… og 1.314 newtonmeter.

Det betyder, at Dodge’n, som stadig vejer på den onde side af 2,9 ton, spurter fra 0 til 100 km/t på bare 2,8 sekunder.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk