Video: PriuSRT8 – En ‘Prius’ med over 1.000 V8-heste

Det du kigger på ovenfor er en ægte sleeper-Prius. Men ikke fordi ejeren er faldet i søvn bag rattet. PriuSRT8 vender alt på hovedet. 

Verdens måske mest kendte hybridbil er ikke kedelige mere. Okay, der er ikke så meget hybrid-teknologi over den 6,2-liters Hellcat-V8’er, som amerikanske ARH har lagt i dette matgrønne eksemplar. Faktisk er der intet hybrid tilbage. Den sidste rest blev totalt udraderet, da ARH koblede en 4,5-liters Whipple-kompressor til Hellcat-maskinen.


Når det hele kobles sammen med et special-lavet udstødningssystem, yder den gale skabning over 1.000 hestekræfter, vurderer ARH. Vi gentager det lige: 1.000 hestekræfter. I en Prius!

Derudover er der ikke pillet ret meget ved mekanikken. Det er der simpelthen ingen grund til med Hellcat-V8’eren, mener Nick Filippides fra ARH, der lige nu udstiller den voldsomme bil på SEMA SHOW i Las Vegas.

Motoren transmitterer sine hysterisk mange hestekræfter i asfalten via en sekstrins Tremec Magnum-gearkasse. Selvfølgelig forstærket for at kunne klare den massive belastning.

Andre specialdele indkluderer bremser, undervogn, aluminiums bund og paneler. For ikke at glemme det fuldt NHRA-certificerede chassis. Det betyder, at bilen er 590 kilo lettere end standard-hellcat’en. ARH forventer da også, at bilen vil kunne køre otte-sekunders-tider ind på en dragbane.

Det samme skal superbiler og endda nogle hyperbiler virkelig stå tidligt op for at kunne præstere.

Så ja, det er mere af udseende, at der noget Prius over denne Prius. Inde under karossen er det en voldsom dragster.

SE BILLEDER OG VIDEO MED PriuSRT8 I GALLERIET HERUNDER


Reklame: