VIDEO: Porsche tæsker Tesla med ny Nürburgring-rekord

Foto: Porsche

2 sekunder lyder måske ikke af meget. Men i bilernes verden er det evigheder. Og nu sidder Porsche på Teslas rekord.

Det lyder måske underligt for dem uden interessen. Men Nürburgring er både en racerbane og et stykke offentlig vej i Tyskland. Og så er det stedet, hvor bilfabrikkerne gang på gang forsøger at overgå hinanden i netop hastighedsdisciplinen.

Porsche har netop sat en tyk streg under, at de altså er hurtigst. I hvert fald når det kommer til serieproducerede elbiler. I tiden 7 minutter og 33 sekunder er tyskerne hele to sekunder hurtigere end Tesla på samme strækning i en Model S Plaid.

Mind you, Porsche har absolut intet gjort ved rekordbilen. Den er præcis den samme Taycan Turbo S med performance-kit, som du kan købe hos den lokale Porsche-forhandler. At der så er både bur og racerstole i bilen, er ikke Porsches idé. Det er et krav under hastighedsrekorderne. Eller forsøg på samme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det kan gøres hurtigere
Herhjemme koster Taycan Turbo S fra 2,1 millioner kr. med afgiften betalt. For den slags penge får du til gengæld 625 hestekræfter og en 0 til 100 km/t-tid på bare 2,5 sek. Tesla’en har 1.020 og klarer sprinten fra 0 til 100 km/t på 2,1 sek. Den bil koster fra 1,4 millioner kr., når afgiften regnes med.

Men det ændrer altså ikke på, at den nu er skubbet af tronen. Altså hvis vi regner i biler med nummerplader på. For selvom 7.33 minutter er vildt hurtigt rundt på banens 20,8 kilometer asfalt, så bliver det først rigtig absurd, når vi snakker racerbiler.

Verdens hurtigste elbil – i hvert fald rundt på ‘Ringen’ – er Volkswagen ID.R. Den slog racerkøreren Romain Dumas fast i sommeren 2019. Tiden? 6 minutter og 5 sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk