Video: Mød Land Speed Cruiser – Toyota SUV med 2.000 hk

toyota_land_speed_cruiser_4

Den er resultat af, hvad vi formoder er fri leg hos Toyota Motorsport i USA – Verdens hurtigste Land Cruiser render 350 km/t på toppen.

Hvad forbinder du Toyotas Land Cruiser med? En bil, der har haft et samlebånd i 65 år? Rige oliesheiker i en Mellemøstlig ørkenstat? Mulighederne er mange.

Det er de tilsyneladende også for fabrikken selv, der i anledningen af SEMA SHOW 2016 i Las Vegas har ladet motorsportsafdelingen gå amok med en Land Cruiser. Resultatet er en kæmpe SUV med kæmpe overarme. Den 3,5 liters V8’er har fået monteret to turboladere. Selv beskriver Toyota turboladernes størrelse som ‘vollybolde’.

2.000 hk i en Toyota!!
Bold til strandsport eller ej så leverer den cocktail skræmmende effekt. 2.000 hestekræfter. Og det er bare, hvad Toyota anslår, at bilen yder. Topfarten? Ja, den er i stand til at rende 350 kilometer i timen, siger Toyota USA. Eller 220 miles som det hedder ‘over there’.


Det er en racerbil,  så godt som en Land Cruiser med lædersæder, bur og V8 nu kan blive lige netop det. På et senere tidspunkt vil Toyota forsøge at lade bilen sætte en officiel hastighedsrekord. Lige nu må vi dog nøjes med de billede og den filmstump, Toyota USA har frigivet af bilen.

SE – OG IKKE MINDST HØR – BILEN I GALLERIET HERUNDER

toyota_land_speed_cruiser_1


Reklame: