VIDEO: Meget lidt uskyldig VW Bora har 960 hestekræfter

Gi’ den 804 meter asfalt og denne Volkswagen Bora går 303 km/t over målstregen


Boraen er for længst forsvundet ud af Volkswagens modelprogram. Men modellen har stadig fans rundt omkring. Og ikke kun fordi den i sin tid kunne fås med V5 og VR6-motor.

LÆS OGSÅ: Volkswagen bekræfter: Skrotter fossilbilen endnu tidligere

Den brune raket her gør brug af det sidste. Omend end noget større VR6’er end Boraen kunne fås med fra fabrikken. Væk er den 1,6-liters firecylindrede benziner. På dens plads ligger i stedet en 3,2-liters VR6-motor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den samme som du kunne få i søsterbilen Golf R32. DSG-gear har Boraen faktisk også. Det er hentet fra en Audi RS 3. Men her hører lighederne med fabriksteknikken fra VAG-gruppen så også op.

Som du sikkert allerede har regnet ud, er det ikke helt almindeligt, at en tæt på 20 år gammel Volkswagen har tæt på 1.000 hestekræfter. Det kan kun lade sig gøre, fordi bilen kører på en blanding af 102-oktan og E85. Desuden er den enorme turbolader skruet op til et tryk på 2,1 bar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Mere end nok til at det går med 301 km/t over målstregen ved Half Mile-eventet Turboscheune Test & Tune i Tyskland.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk