VIDEO: Lamborghini tester på livet løs – Aventador-afløser spottet i det fri

V12-motoren lever – og for første gang har den fået ‘kunstig’ hjælp til at trække vejret. Stadig uden skyggen af turboer dog.

Bilen skal godt nok først vises frem for offentligheden, når vi rammer foråret. Men Lamborghini er allerede nu så langt fremme med udviklingsarbejdet på mærkets nye topmodel, at bilen vil kunne sættes på samlebånd. Det mener Carscoops i hvert fald.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Hvad er det så, Lamborghini forsøger at skjule, mens de kører rundt på vejene omkring fabrikken i Sant’Agata? Jo, altså. Vi ved, bilen har en V12-motor. For det har Lamborghini lovet. Vi ved også, at det er en videreudvikling af den eksisterende 6,5-liters motor.

LÆS OGSÅ: Ken Block er død – det ved vi om dødsulykken

Og så ved vi, at Lamborghini for første gang nogensinde har sat strøm til de 12 cylindre. Det er nemlig måden, hvorpå den store motor kan klare de stadigt strengere emissionskrav.

Reklameblok:Rygtet siger over 1.000 hestekræfter
På den anden side har det længe været rygtet, at Lamborghini på den måde vil kunne få over 1.000 hestekræfter i topmodellen. Så nogen helt dum konsekvens er det med strøm altså ikke.

Hvor dyr den bliver? Av, ja – det må du nok spørge om. Vi ved det ærlig talt ikke. I hvert fald ikke før Lamborghini har sagt noget om det. Det sker formentlig allerede i marts. Men for at sætte det hele lidt i perspektiv kostede forgængeren – Aventador – fra  2,6 mio. kr. Det er selvfølgelig før dansk afgift.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk