VIDEO: Her smadrer ny Lamborghini vild rekord


Et facelift af SUV’en Urus er lige på trapperne. Det har vi vidst længe. Nu viser Lamborghini lidt, af hvad bilen kan.

Den faceliftede Lamborghini Urus har ikke forladt samlebåndet endnu. Men vi ved, at den takket være hybridteknologi kan beholde sin fire-liters V8’er. Og så gætter vi kvalificeret på, at den må være være fandens hurtig.

Det skal en bil være for at sætte rekord under verdens mest berømte Hillclimb-løb, Pikes Peak i Colorado. Distancen er 20 kilometer lang, der er 156 sving og turen ender 4,3 kilometer over havets overflade.

Det er ikke bare noget, man lige gør. Og da slet ikke i en SUV med en kampvægt over 2 ton. Men jo – Urus gør. Og det i tiden 10 minutter og 32 sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvilket faktisk er hele 17 sekunder hurtigere end den tidligere rekordholder – Bentley Bentayga. Sagt på en anden måde – nu er Lamborghini Urus den hurtigste SUV som nogensinde har kørt Pikes Peak.

Den hurtigste tid opad bjerget i Colorado på fire hjul tilhører dog stadig Volkswagen. Det skete nemlig i en ID.R med Romain Dumas bag rattet i 2018. Det hele i tiden 7 minutter og 57 sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk