Reklame:

VIDEO: Her skider Toyota på fabriksgaranti – “Din fejl, du brugte bilen på et kørekursus”

Toyota nægter at dække skaderne på en motor i en GR86 årgang 2022, fordi ejeren brugte bilen på en lovlig racerbane til et lovligt arrangement.

I hvert fald i USA blærer Toyota sig med, at deres GR86 er ‘testet på banen, klar til gaden’. Men meget tyder på, at det japanske mærke ikke vil stå ved det udsagn.

Endnu en amerikansk GR86-ejer fået besked på, at mærket ikke vil dække skaderne på motoren i hans bil under fabriksgarantien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ifølge ejeren, som ganske rigtigt brugte bilen til en kørekursus, mener forhandleren, at skaderne på motoren af samme grund er selvforskyldt. Toyota mener, at ejeren kørte ræs i bilen.

På den anden side stopper ejeren, der blot går under brugernavnet ‘Lunk’ på Youtube, da bilen i videoen – som kan ses herunder – begynder at sige ‘mærkelige’ lyde.

LÆS OGSÅ: DHB-chef i bøn til bilister “Ta’ den sjove bil med på en trailer”

Men det er der ifølge ejeren en god forklaring på. Til The Drive forklarer han, der kun vil have sit fornavn Luke frem, at han troede, at lyden i første omgang skyldtes en løs inderskærm.

Reklameblok:
– Jeg stopper bilen, da lyden bliver rigtig høj, siger Luke.

Nu står han i stedet med en bil, som forhandleren nægter at dække under fabriksgarantien. En ny motor vil, siger Luke, koste ham 13.000 dollar svarende til 90.000 kr.

– De (Toyota, red.) siger, at de nægter, at dække skaderne på grund af den måde, bilen blev brugt på, uddyber GR86-ejeren.Han supplerer i øvrigt med, at bilen fik skiftet olie dagen inden kørekurset.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?