VIDEO: Her nægter Saab-forhandler at lukke – “De biler er vores ansvar”

De fabriksnye biler er for længst væk, men det er kunderne ikke. Derfor holder en Saab-forhandler i Taiwan stædigt dørene åbne. 


Den sidste Saab nogensinde blev produceret i 2014, og den blev faktisk købt af en dansker. Og selvom bil-miljøet generelt har accepteret, at det svenske mærke måtte lade livet, så findes der stadig dem som holder fast. Stædigt fast – må vi hellere indskyde.

LÆS OGSÅ: Politiet ikke imponeret over ‘ethjulet brænder’ – efterlyser bilist

Et af de nok bedste eksempler på det finder vi i Taiwan, hvor forhandleren Scandanavia Asia Corporation SAC har solgt Saab-biler siden 1980. I dag er der kun værkstedet og af helt naturlige årsager brugtvogns-afdelingen tilbage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og selvom mærket endegyldigt drejede nøglen i 2016, mener SAC det stadig dybt seriøst. Over hele Taiwan ligger der seks Saab-servicecentre. Yderligere tolv værksteder er tilknyttet og godkendt til at skrue i Saab-bilerne efter SAC’s forskrifter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Faktisk slog SAC dørene op til en ny Saab-forretning så sent som sidste år, skriver Carscoops.

– Vi har gjort vores bedste for at holde Saab i live på Taiwans veje. At tilbyde Saab-service er vores ansvar, fordi alle Saab-biler i Taiwan i sin tid blev solgt af SAC. At holde mærket i live er vores pligt, siger direktør Salo Yang.

Det kan lade sig gøre, fordi SAC køber dele af General Motors og andre fabrikanter, som stadig producere Saab-dele. Nogle gange er SAC dog nødsaget til at få fremstillet dele selv.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk