Reklame:

VIDEO: Her kaster sur aktivist kage efter Volkswagen-chef

Volkswagen har fået kritik for at have en fabrik kørende i den del af Kina, hvor landets styre beskyldes for at forfølge et muslimsk mindretal. 

Volkswagens årlige generalforsamling forleden blev på flere måder forsøgt forpurret. Ikke bare blev adgangen til generalforsamlingen, der fandt sted i Berlin, forsøgt forhindret af vrede demonstranter, som ville blokere trafikken.

Nogle af demonstranterne havde også sneget sig med ind til selve generalforsamlingen. Noget der bl.a. gik ud over bestyrelsesformanden i holdingselskabet bag Porsche AG. Hans Dieter Pötsch hedder han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bestyrelsesformanden måtte nemlig reagere hurtigt, da en kage kom flyvende mod ham. I mens forsøgte andre demonstranter med skilte at gøre opmærksom på, det de mener er Volkswagens brug af slave-lignende arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Sure aktivister limer sig fast til VW-museum: “Vi fik ikke noget sted at skide”

De vrede demonstranter beskylder Volkswagen-koncernen for at holde fabrikker åbne i de dele af Kina, hvor styret forfølger det muslimske mindretal uighurere. VW-koncernen kritiseres bl.a. for at bruge uighurerene som ‘slaver’ på en fabrik i Xinjiang-regionen.

På sin side har Volkswagen allerede benægtet, at man benytter sig af slavers arbejdskraft i Kina. Men det har altså ikke fået kritikken til at forstumme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I det hele taget har aktivister i høj grad ladet deres vrede gå ud over Volkswagen. Det skete flere gange sidste år. Her limede demonstranter sig til gulvet i museet Autostadt i VW’s hjemby Wolfsburg.

Nattevagten lod de sure demonstranter sidde i mørket natten over, før politiet fjernede dem med magt den efterfølgende morgen.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?