VIDEO: Gran Turismo-spillet fylder 25 i dag

I et kvart århundrede har du kunnet drøne ud på alverdens racerbane virtuelt og det i alverdens biler. Gran Turismo runder et skarpt hjørne netop i dag!

Den 23. december 1997 blev den første udgave af Gran Turismo-spilserien udgivet i Japan. Spol 25 år frem og serien har henover nu 7 udgaver solgt over 90 millioner spil. Og for at markere det jubilæum har udvikleren Polyphony Digital strikket en helt særlig video sammen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I den ser man tydeligt, hvad 25 års udvikling gerne skal gøre for spil. Og racingspil i særdeleshed. Gran Turismos skaber hedder Kazunori Yamauchi og på PlayStation Blog har han skrevet lidt om de sidste 25 års rejse i det digitale bilmiljø

Da han blev en del af Sonys konsol-program, havde Yamauchi været en del Sonys filmunivers, siden han var 14. Han arbejdede dengang i firmaets PR-afdeling. Men han endte med at få ansvaret for udviklingen af den oprindelige PlayStation.

– Der var bestemt ikke der, jeg håbede, Sony ville sende mig hen. Men når jeg ser tilbage på det nu, kan jeg godt se, at jeg var meget heldig.

Reklameblok:Det første Gran Turismo, som bare hed Gran Turismo, var en kæmpe succes. På verdensplan blev det solgt i mere end 10,8 mio. eksemplarer. Herunder en del i Danmark, hvor det kunne købes fra maj 1998. Resten er – som man siger – historie.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk