VIDEO: Ferrari har udviklet helt ny V12-motor til en helt ny bil

Foto: Twitter.com/Ferrari

Med en kort video til et lige så kort tweet offentliggjorde Ferrari i denne uge, at fabrikken har bygget en ny V12-motor.


Er V12-motoren død? Nej, bestemt ikke. Især ikke hvis man spørger hos Ferrari i Maranello, hvor V12-motoren er et varetegn. Faktisk har italianerne netop offentliggjort, at man har bygget en helt ny V12-motor. Og det ‘helt uden at gå på kompromis’, som det lyder i et tweet fra Ferraris officelle kanal på det sociale medie.

LÆS OGSÅ: MEDIE: “FERRARI HAR BLACKLISTET JUSTIN BIEBER”

Og kan man bare en smule italiensk – tak til Google Translate – vil man vide, at Purosangue ikke bare er navnet på en kommende Ferrari-model. Det betyder også ‘fuldblod’. Og uden at vi skal lægge Ferrari ord i munden, er det herfra ret nemt at lægge to og to sammen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sagt på en anden måde: Det skal overraske os meget, hvis ikke den nye V12 ender mellem forhjulene på Ferraris første SUV nogensinde. Det bliver formentlig i en topmodel. For det forlyder samtidig, at Ferrari er klar til at lægge den 3-liters twinturbo V6’er fra 296 GTB og den større V8’er med turbo i Purosangue.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Hvordan det hele spinder af, får vi dog først vished for, når Ferrari løfter hele sløret for Purosangue. Det sker senere i år. Men… vi ved faktisk allerede, hvordan bilen ser ud. Tilbage i februar slap billeder af modellen nemlig ud fra fabriksgulvet i Maranello – se dem her.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk