VIDEO: Farverig baby-bimmer har hestekræfter som en Lamborghini


Sådan kommer den selvfølgelig ikke fra fabrikken. Der skal skrues lidt.

Hvordan man får tanken, er os lidt af en gåde. Ikke desto mindre er denne engelsk-indregistreret BMW 1-Serie et levende bevis på, hvor meget power der er at hente i tyskernes benzindrevne rækkesekser, B58’eren.

En motor 1-Serien er født med. Derfor er det også relativt nemt at gå fra de originale 340 til 480 hestekræfter i en M140i. Altså i første omgang. For som det så ofte er, vil mere have mere. Og mere er det i den grad blevet til.

Først blev det til en énlig Pure800-turbolader og nyt udstødningssystem. Det gav 567 hestekræfter, før bilen fik lov at køre på en blanding af metanol og benzin. Og lad os sige den sådan her: Den sidste Aventador-model, den italianerne kalder Ultimae – en model der i øvrigt ligger fire eksemplarer af på bunden af Atlanterhavet – ja, den!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Den bil har 780 hestekræfter. Den lille BMW mangler bare 50 hestekræfter for at være med. Mind you, Aventadoren klarer sig uden turboer. Her er opskriften mere ‘råt’ fordelt på dobbelte så mange cylindre som den lille tysker har. Men vildt det er det!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk