VIDEO: Er det her verdens mest åbenlyse katalysator-tyve?

Det sker godt nok i ly af natten. Men disse tyve lægger ikke ligefrem skjul på, hvad de har gang i. 

Man kan heller ikke sige, det går dårligt for dem. Men så igen – den meget gule Lamborghini Urus på billederne herunder kan selvfølgelig også være stjålet. Men diskret kan man ikke kalde disse katalysatortyves modus operandi.

Overvågningsbillederne, som kan ses længere nede i denne artikel, er frigivet af politiet i Torrance, Californien, hvor tyvene har været på spil. De er umiddelbart to om ugerningen. Den ene holder vagt, mens den anden udfører det beskidte arbejde. Politiet siger, det hele skete klokken fire om natten onsdag 9. november. Og at man formoder, at i alt fire mænd udførte tyveriet.

Reklameblok:At Torrance Police nu beder offentligheden om hjælp, indikerer, at det ikke er lykkedes ordensmagten at aflæse Lamborghiniens nummerplader. Politiet oplyser da heller ikke, om de formoder, at Lamborghinien også er stjålet.

Bilisterne i Californien er stærkt plaget af katalysator-tyverier. I løbet af 2021 blev der stjålet 1.600 katalysatorer i staten. Altså om måneden. Og det med “god” grund. Katalysatorerne og deres indhold af ædelmetal er nemlig en rasende god forretning.

Lignende tyvier foregår også i andre stater. Og det i stor stil. I september måned havde nogle tyve fra San Francisco den frækhed at stjæle katalysatorer fra politibiler. Altså mens de holdt parkeret ved politistationen.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk