VIDEO: Driftede i rundkørsel – nu må han klare sig uden kørekort

En britisk bilist er blevet frakendt kørekortet i 15 måneder, fordi han blev filmet, mens han lod sin Lexus fylde det meste af en rundkørsel.


Fristelsen kan være stor, men det er altså ulovligt at bruge offentlige rundkørsler som private driftbaner. Både herhjemme og i England. I sidstnævnte må den 26-årige Daniel Bassett nu undvære kørekortet i 15 måneder.

Det er dommer kommet frem til, efter at en video viser, hvordan den 26-årige i sommer brugte en rundkørsel i byen Swindon på en lidt alternativ måde i sin Lexus IS.

Videoen af kørslen, der varer mindre end et minut, endte på de sociale medier. Og her kunne alle – også politiet – følge med i den 21-åriges måde at køre bil på. I retten endte Daniel Bassett med at erklære sig skyldig i hensynsløs kørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ud over at han ikke længere må køre bil, skal Daniel Bassett også betale en bøde på 95 britiske pund svarende til 820 danske kroner. Oveni hatten skal han udføre 200 timers ulønnet samfundstjeneste. Og når de 15 måneder er gået, skal han gennemføre en ‘udvidet’ køreprøve, hvis han vil bag rattet igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk