Video: drift på dieselsaft – Skyline R32 med 6-liters V8 og 1.600 Nm

JZ, LS? Glem det! Et mandeswap indebærer en 6-liters Ford V8’er oliebrænder

En RB26’er med turbotryk er som sød musik. Bare spørg Boosted chefredaktør. Men spørg ham så også lige om, hvordan det er vedligeholdsmæssigt at lade den legendariske japaner-motor producere der 700-800 hestekræfter.

RB’erne er små, og de har det med at gå. Og det er givetvis endnu værre med 25’ernes blot 2,5 liter.

Og indtil Nissan for alvor får gang i deres ‘genoptryk’ af dele til deres gamle, men stadig populære biler, så kunne det jo være, at man skulle kigge sig om efter en ombytning, et swap populært sagt. Det har canadiske Filip Kedzierski i hvert fald gjort.


Men i stedet for at gå ad den almindelige vej brolagt med benzin hen til Toyota for en 2JZ’er eller til GM for en LS’er med otte cylindre, gik Kedzierski til Ford og deres diesel-division, hvor han på hylderne fandt en seksliters Power Stroke V8’er.

Ford brugte selv motoren fra 2003 til 2007 i deres pick up-trucks. Men Filip, ja, han har lagt den mægtige V8’er i sin Nissan, som han deltager i den canadisk prodrift-serie, Formula drift Canada, med.

Med hjælp fra to BorgWarner S200-turboladere producerer bilen ca. 650 hk og vanvittige 1.600 Nm, der går direkte i baghjulene via en femtrins F-550-gearkasse.

SE OG HØR BILEN I GALLERIET HERUNDER


Reklame: