VIDEO: Der ligger to VR6-motorer i Willems gamle Golf

En Golf I med én VR6-motor har du sikkert både hørt om og set til. Men hva’ så med to?

I 2024 vil den første Volkswagen Golf være en 50 år gammel sag. 50! Willem Jacobus holder dog meget af sit hvide eksemplar. Faktisk holder han så meget af den, at han har lagt ikke bare én men hele to VR6-motorere i den.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men det var faktisk slet ikke der, hele eventyret begyndte for den lille tysker med de sydafrikanske nummerplader. Egentlig lagde Willem Jacobus bare en lidt større motor i bilen, før han solgte Golfen til sin onkel.

I onklens ejerskab blev den motor så skiftet ud med en VR6’er. Altså før Willem Jacobus købte bilen tilbage igen og smed endnu en VR6-motor i den. Kombineret yder de 12 cylindre 540 hestekræfter og 800 Nm.

At få den slags muskler til at spille helt sammen tog – indrømmer Willem Jacobus – sin tid. Men i dag kører bilen uden problemer derhen, hvor han peger hjulene.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk