VIDEO: Der ligger 5 cylindre og 690 hestekræfter i denne Skoda Superb

Foto: Instagram.com/superb_vrs3

Jeroen har skabt sig en Skoda af dem der er rigtig langt i mellem. For hvornår har du sidst set en Superb med 690 hestekræfter?

Nej, vel? Men jo. Den er god nok. I holland kører denne hvide Skoda Superb rundt. Helt lovligt. Lidt vildt når man tænker på, hvad den egentlig er.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Under hjelmen finder du nemlig en femcylindret Audi-motor. Ja, Jeroens Skoda er udstyret med den samme kværn som Audi RS 3 og TT RS. Med den forskel at Skodaen har langt flere hestekræfter.

LÆS OGSÅ: Gut bygger verdens første Skoda Superb RS

Med 2-bars tryk på single-turboen er der 690 hestekræfter og svimlende 790 newtonmeter at komme efter. Men faktisk kan den 7-trins dobbeltkoblingsgear klarer op til 950 Nm. Til sammenligning må en Audi RS 3 nøjes med 407 hestekræfter og 500 Nm. En Skoda Superb kan du slet ikke få med rækkefemmer. I hvert fald ikke fra fabrikken.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Mellem 2008 og 2015 kunne modellen dog fås med 3,6-liters V6-motor og firehjulstræk. Sådan en råder dansk politi blandt andet over. Mindst én altså. I dag er der kun firehjulstrækket tilbage.

Den mest potente Superb årgang 2023 er en 2-liters turbobenziner med 270 hestekræfter. En anelse trist når vi nu ved, hvad der er plads til mellem forhjulene.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk