VIDEO: Bartosz har ingen arme – så han drifter med fødderne og 277 km/t

Polske Bartoz Ostalowski lader ikke det, at han ingen arme har, stå i vejen. I hvert fald ikke når det kommer til driftbiler.

Er der nogen, der kan tæmme en driftbil, er det polske Bartoz Ostalowski. Og han er hverken højre eller venstre arm til rådighed. Til gengæld har har begge ben og fødder. Og dem bruger han flittigt bag rattet. Nærmere på rattet.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Faste Boosted-læsere vil nok huske, at vi i 2017 fortalte en lignende historien om canadiske Sedrick. Han sidder normalt lænket til en kørestol, fordi han ikke kan bruge sine ben. Det holder ham bare ikke fra at drifte i sin firedørs Nissan Skyline R32.

Bartoz Ostalowski kører drift professionelt, selvom han mistede begge arme i en ulykke tilbage i 2006. Og nu har han sat en ny rekord som skrives ind i Guinness rekordbog. I den polske lufthavn Pila Airport straffede han nemlig asfalten på landingsbanen noget så eftertrykkeligt.

Ostalowskis specialombyggede BMW E92 kører med en 7-liters V8-motor og en opsætning der er god for 1.000 hestekræfter og 1.280 newtonmeter. Med et 8-trins automatgear har de polske fødder helt styr på det arrige driftmissil. BMW’en nåede hurtigt 277 km/t, men det er gennemsnitshastigheden på 231,6 km/t der tæller.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk