Porsche: Vi kan lave flere penge på elbiler


Porsche tror på, at de inden for to år spinder mere guld på el- end fossilbiler.

Om bare to år er der flere penge i elbiler for Porsche. I hvert fald flere penge end folkene fra Zuffenhausen lige nu får ind på at lave biler med forbrændingsmotor. Og forklaringen er simpel.

Det er nemlig nemmere for Porsche at hæve prisen på elbiler. Det siger tyskernes økonomidirektør Lutz Meschke til Automotive News. Det er, siger direktøren, bare nemmere at få folk til at betale mere for biler med mere ny teknologi. Også selvom elbilen langt fra er nogen ny opfindelse.

Porsche anslår, at elbiler allerede i 2030 udgør 80 procent af det samlede salg fra Zuffenhausen. Og så tidligt som i 2031 vil halvdelen af alle biler i de dyrere segmenter køre på strøm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Porsches første rene elbiler er Taycan. En model der efterhånden er fire år gammel. Snart er tyskerne dog også klar med en helt elektrisk Macan. Oplysninger om model er det småt med. Men bilen forventes at være dyrere end den tilsvarende benzin-Macan.

I Danmark fås Macan på nuværende tidspunkt både med 4- og 6-cylindrede benziner. Siden 2019 har diesel ikke været en mulighed i modellen.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk