Vi er kun i marts – her melder VW allerede udsolgt

Det er en kombination af høj efterspørgsel og forsyningsproblemer, der allerede nu får Volkswagen til at lukke 2022-ordrebogen for visse modeller.


Volkswagen-koncernen siger, at en stigende efterspørgsel på mærkets elektriske biler betyder, at man allerede er fuldt booket i produktionen for i år. En succes for det tyske mærke. Men en succes som for kundernes vedkommende betyder lange ventetider. Vil man have bestemte Volkswagen-biler, kan man i nogle tilfælde risikere, at Volkswagen først har mulighed for at producere bilen næste år.

Modellernes succes er, selvom det måske er irriterende for købere, gode nyheder for VW. Den stigende efterspørgsel efter batteridrevne køretøjer betyder, at tyskerne nærmer sig samme profit som der er på at bygge fossilbiler. Det fortæller VAG’s finansdirektør Arno Antlitz, til Bloomberg.

“Vi ser bedre skala, vi ser bedre marginer, vi ser høj kundeefterspørgsel,” sagde Antlitz, der uddyber at Volkswagen oprindelig havde troet, at profitgabet til forssilbilen først ville lukke sig om tre til fire år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Salget af elektriske og plug-in hybridbiler steg for VW’s vedkommende med mere end 80 procent sidste år. På tværs af koncernens mærker sendte man 762.000 biler – som på den ene eller andet måde er batteridrevne – på gaden i 2021.

Fremgangen kan dog også risikere at knække for Volkswagen, der – som mange andre bilproducenter i Vesten – lige nu står over for massive forsyningsproblemer på grund af Ruslands invasion i Ukraine.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk