Verdensmester til Lewis Hamilton: Gå på pension!


Træk dig, Lewis! Så klar er beskeden fra Sir Jackie Stewart til den syvdobbelte VM-vindende landsmand.

Han har vundet Formel 1 tre gange og er en af de mest berømte racerkørere. Og så er der Lewis Hamilton som har vundet samme mesterskab syv gange. Alligevel mener Sir Jackie Stewart, at løbet er kørt for Lewis Hamilton.. som faktisk også kan kalde sig Sir.

Efter at have været en meget kontroversiel afgørelse fra et ottende verdensmesterskab sidste år har Mercedes og Hamilton kæmpet for at kunne følge med Red Bull og Ferrari i toppen af 2022-feltet. Og intet tyder på, at tyskerne har vendt udviklingen. I hvert fald ikke endnu.

Og det kan Lewis Hamilton passende bruge som undskyldning for at trække sig. Det mener i hvert fald Sir Jackie Stewart. I podcasten Convex Conversation sagde den 83-årige brite det faktisk lige ud.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det er på tide, at han trækker sig, indleder Sir Jackie Stewart.

Den tredobbelte verdensmester fortsætter herefter med at sige, at Lewis Hamilton har så meget andet kørende for sig (uden for banen, red.), og at tidspunktet at trække sig på derfor er det helt rigtige nu.

Han har det ikke godt med ikke at være den bedste
Det næste løb på Formel 1-kalderen er på Lewis Hamiltons hjemmebane, Silverstone. Også her får Hamilton det svært, mener Sir Jackie Stewart. Holdkammeraten George Russell er både hurtigere og foran på point inden weekendens løb.

Og Hamilton har det ikke godt med at være to’er i det regnskab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg ville gerne have set, at han (Hamilton, red.) havde trukket sig, mens han var på toppen. Men uanset hvad er det en klogere beslutning at stoppe nu, end at trække sig selv gennem den smerte det er ikke at være i stand til at kunne alt det, du kunne før.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk