Verdens hurtigste Audi har 1.500 hk

Verdens hurtigste Audi har 1.500 hk - den kører en quarter mile på 7,4 sekunder

Den kører en quarter mile på bare 7,4 sekunder. Dermed er denne S2 den hurtigste Audi med firehjulstræk i HELE verden. 

I sommer satte en Audi RS3 ny Nurburgring-rekord for biler i kompaktklassen.

Det er dog ikke den nye RS3’er, vi her skal snakke om. Den er nemlig slet ikke hurtig nok. Omend det faktisk er en Audi. Venner, mød hvad der nu anses for at være den hurtigste firehjulsdrevne Audi i verden.

Klippet med bilen, som kan ses længere nede i denne artikel, blev optaget ved den internationale lufthavn i Arad i det vestlige Rumænien. Her er der nemlig plads nok til, at Konstantin Dinev fra Bulgarien kunne sætte hastighedsrekord i sin firehjulstrukne Audi S2.Og ikke bare ny personlig rekord – nej, verdensrekord! Den hurtigste Audi i verden kører nemlig en quarter mile – 402 meter – på bare 7,47 sekunder. Over målstregen er hastigheden helt oppe på 303 kilometer i timen.

Skifter gear med trykluft
Og hvorfor så det? Jo, under hjelmen finder vi en 2,2-liters rækkefemmer med turbotryk. En lidt speciel motorkonstruktion. For det er ikke bare en 2,2-liters motor. Blokken er hentet fra en 2,5-liters dieselbil.

Med den blok kan motoren modstå tæsk på over fire bars tryk fra den massive turbolader. Resultatet er 1.350 hestekræfter på hjulene eller cirka 1.500 hk på motoren.

Samtlige heste går i asfalten via et helt specielt koblingsfrit gear, som i stedet bruger trykluft for at skifte gear. På den måde falder effekten aldrig i bilen – heller ikke under gearskift.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk