Verdens første 3D-printet bil skal snart køre i Danmark


Navnet er Yoyo, og snart kan du møde fire af dem på de danske veje.

Køn er den ikke. Men med en længde på bare 253 centimeter er XEV Yoyo så lille, at den nærmest kan komme rundt over alt.

Og nu har fire eksemplarer af den italienske bil fundet vej til Danmark. Det sker via abonnements-tjenesten Dribe, som danmarks største bilimportør – Selmer Gruppen – har investeret i.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det oplyser importøren selv i en pressemeddelse.

I den lille elbil er der plads til to, og vægten uden passagere og batterier er bare 450 kilo. Bilen produceres på en fabrik i Kina, og Yoyo kan – i teorien – køre 150 kilometer på én opladning. Motoren har 20 hestekræfter, hvilket lige er nok til en topfart på 80 km/t.

– Vi ved jo godt, at biler er ikke bæredygtige – men langt de fleste danskere er ret afhængige af dem for at kunne få hverdagen til at fungere, siger Jesper Kjærsgaard-Nielsen, som er adm. direktør i Dribe, i pressmeddelsen.

– Her er Yoyo et interessant eksempel, fordi vi kan undersøge om helt små elbiler kan dække et eksisterende behov, der potentielt kan erstatte en større bil – det meste af tiden, siger han.

Bilen har nok godt af aldrig af set et stykke motorvej. Men den er forholdsvis billig. For Dribe, som også gerne vil sælge bilen i Danmark, lover, at bilen ikke kommer én øre over 80.000 kroner fra ny.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Man kan også vælge at leje bilen. Her er prisen heller ikke klar endnu. Men det bliver formentlig omkring de 2.300 kr. om måneden.

Det skriver Bil Magasinet.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Yoyo

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk