Verdens næststørste land forbyder salg af biler med forbrændingsmotor

Foto: Evgeny Tchebotarev

Fra 2035 skal det være forbudt for canadierne at købe nye biler med forbrændingsmotor. 

Med i forbrændingsmotorens fald ryger også lette lastbiler og pickups så som Ford F-serien. I hvert fald hvis de kører med forbrændingsmotor. Det meddelte Canadas premiereminister Justin Trudeau tirsdag i denne uge.

Det bliver noget af udfordring at sige farvel til forbrændingsmotoren i Canada. Alene målt på areal er landet nemlig det andet største i verden kun overgået Rusland.

Der er da heller ikke tale om det totale dødsstød til forbrændingsmotoren i Canada, for selvom personbiler skal være såkaldte ‘nul-emissionsbiler’ for at klare cuttet på nybils-markedet, siger landet ikke helt farvel til benzin-og diesel på vejene.Lastbiler og busser er foreløbig undtaget, skriver Motor1.

At Canada er et stort land, bliver dog en udfordring. Noget andet er nemlig, at canadierne ikke er specielt meget for elbiler. Mens syv procent af alle solgte biler i Danmark var rene elbiler, var det tal bare 3,5 procent i Canada. Det er dog mere end i USA, hvor kun to procent af nybilssalget sidste år blev udgjort af elbiler. Det skriver Pew Research.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk