Hennessey Venom GT er verdens hurtigste


image2

Jagten på at bygge lynhurtige gadebiler, vil helt sikkert aldrig slutte. Det startede for alvor med McLaren F1, der ramte 386 km/t tilbage i 1993. Da Bugatti Veyron med sine 1.001 hk røg over den magiske grænse på 400 km/t i 2004, gav det nyt boost til flere tunere og superbilsproducenter. Hvem kunne slå Bugatti?

Flere firmaer har de seneste år kæmpet frem og tilbage med Bugatti – heriblandt Koenigsegg, SSC og Hennessey, som alle har været over 400 km/t. Men da Bugatti smed et par hundrede heste ekstra i Veyron Super Sport i 2010, stod der pludselig 431 km/t på rekord-papirerne. Nu er der dog ballade igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Har du husket at tegne abonnement på Boosted Magazine? Du gør det lige her!

image-3

Rivalerne fra Hennessey har netop testet deres Venom GT på Kennedy Space Center, hvor den ramte 435 km/t. Men bilen bliver ikke umiddelbart optaget som verdens hurtigste gadebil i Guinness Rekordbog, da deres regler siger, at bilen også skal køre samme hastighed den modsatte vej, hvilket ikke var muligt på Kennedy Space Center. Hennessey producerer også kun 29 stk., hvor kravet er 30 stk. ifølge Guinness.

Se vores reklamer:


KAN KØRE ENDNU HURTIGERE
Men som du kan se i videoen nederst, er der ingen tvivl om, at Venom GT er vanvittigt hurtig, og selv ved 435 km/t accelererer bilen stadig. Derfor er folkene fra Hennessey sikre på, at bilen ville kunne klare mindst 10-20 km/t mere. Mon ikke de finder et andet sted for at gå efter endnu højere hastighed? Vi håber.

Venom GT har dog en anden Guinness-rekord. Nemlig hurtigste tid for 0-300 km/t på bare 14,03 sek.

 

image-12

Har du husket at tegne abonnement på Boosted Magazine? Du gør det lige her!

Flere artikler og reklamelinks:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk